LIFESTYLE
Sfaturi pentru o viata sociala mai buna
Scris de
Daca vrei o viata sociala, trebuie sa actionezi!
Cel mai important aspect, atunci cand vrei sa-ti construiesti o viata sociala, este sa iei initiativa. Este o greseala sa fii pasiv, sa astepti sa ai parte de oportunitati prin intermediul carora sa-ti largesti cercul de cunostinte sau prieteni. Nu astepta sa te caute cei pe care ii cunosti, iar daca iti doresti sa faci schimbari in viata ta, tu esti singurul responsabil pentru asta. Cauta persoanele cu care iti face placere sa-ti petreci timpul liber, fa propuneri persoanelor pe care abia le-ai cunoscut si descopera lucruri pe care le aveti in comun.
Nu lua personal faptul ca cei din jur par indiferenti fata de tine!
Oamenii sunt foarte preocupati de propriile probleme si deseori pot lasa impresia ca nu le pasa de cei din jur. Acest aspect nu ar trebui sa te afecteze si sa te gandesti automat ca nu esti demn de atentia si aprecierea lor. Incearca sa le atragi atentia prin felul tau de a fi si exprima-ti intentiile. Nu uita insa, ca nu toti oamenii sunt organizati si este posibil ca atunci cand par indiferenti, sa fie de fapt ocupati si absorbiti de problemele cotidiene.
Nu te gandi ca este dificil sa-ti faci prieteni!
Atunci cand nu ai experienta in ceea ce priveste socializarea, poti sa resimti un nivel ridicat de stres, la gandul de a cunoaste persoane noi, de a lega conversatii si a te face placut. In realitate, nu este atat de complicat. Nimeni nu este perfect si orice persoana isi poate gasi un grup de prieteni cu care sa rezoneze pe diverse planuri. Trebuie sa ai in vedere ca toti oamenii isi doresc sa fie placuti de catre ceilalti. Nu doar tu vrei sa faci o impresie buna. Si persoana cu care tu iti doresti sa legi o prietenie, la randul sau a avut sau are momente de nesiguranta si stangacie.
Nu judeca dupa aparente!
Daca te simti singur, principalul scop este sa iti resuscitezi viata sociala sau sa iti construiesti una, in cazul in care te-ai privat de prezenta celor din jur. Important este sa ai de unde alege si abia apoi sa triezi persoanele pe care ai ajuns sa le cunosti, dupa diverse criterii pe care le consideri importante. Nu pune etichete oamenilor inca de la inceput si nu te concentra pe defectele pe care le observi. Tine cont de faptul ca nu esti scutit de subiectivism si ca exista riscul ca perceptia ta sa fie o manifestare a temerii de a fi respins. Chiar daca cu anumite persoane poti sa simti inca de la prima intalnire o conexiune, nu inseamna ca este un criteriu obligatoriu pentru o prietenie de durata. Exista foarte multe cazuri in care, din antipatii, s-au nascut prietenii adevarate.
Fii consecvent si nu te lasa descurajat!
Atunci cand cineva iti face cunostinta cu grupul sau de prieteni sau cand mergi la un eveniment, ai speranta ca intalnesti oameni de calitate cu care sa impartasesti pasiuni si idei. In realitate insa, se poate sa intalnesti foarte multe persoane noi, cu care sa nu ai o conexiune, sau prietenia voastra sa fie una pasagera. Nu trebuie sa pui presiune pe fiecare iesire si sa fii dezamagit daca nu ai avut cele mai placute experiente. Chiar si atunci cand esti refuzat, nu trebuie sa te superi. Fie persoana este cu adevarat ocupata, fie nu simte o compatibilitate cu tine. Cu siguranta si tu, voluntar sau involuntar, ai respins pe cineva. Acest lucru nu este rau, ci extrem de natural si benefic, pe termen lung, daca privesti dincolo de disconfortul de moment.
Fii realist si ai rabdare!
Atunci cand descoperi oameni noi si incepi sa relationezi cu ei, fii cat poti de obiectiv cand vine vorba despre importanta ta in viata lor. Nu supraaprecia natura relatiei, dar nici nu te subestima. Acum poate ai o nevoie acuta de a-ti face prieteni, insa nu uita ca va veni vremea cand abia vei gasi timp sa te vezi cu toti oamenii cu care iti doresti.
sursa foto: LifeWise