LIFESTYLE
7 Lucruri pe care seful tau nu vrea sa le stii!
Scris de
Pe masura ce capeti experienta pe piata muncii, incepi sa te familiarizezi cu felul in care functioneaza o companie, ce presupune o ierarhie si care este adevarul din spatele aparentelor.
Iata cateva lucruri pe care seful tau nu doreste sa le stii:
Cat valoreaza postul tau, in cadrul companiei.
Tine de tine sa-ti dai seama daca meritele iti sunt subevaluate sau daca angajatorul iti ofera o remuneratie mult mai mica, comparativ cu ce profit aduci companiei.
Cat primesc ceilalti
Comparatia este una dintre potentialele surse de nemultumire. De aceea, este in interesul companiei ca angajatii sa isi pastreze salariile, detaliile contractuale si cele care tin de sarcinile zilnice, confidentiale.
Iti ascunde detaliile delicate care tin de companie
In cazul in care compania traverseaza o perioada dificila sau daca urmeaza schimbari, seful iti va ascunde acest lucru. Dezvaluirea acestor detalii poate crea tensiuni in randul angajatilor, iar un dezechilibru este ultimul lucru de care compania are nevoie. Aceasta isi doreste o atitudine de solidaritate, mai ales in momentele critice si evitarea unei dezbinari ale echipei.
Cunoaste motivul pentru care te invoiesti
Atunci cand suni sa te invoiesti sau discuti fata in fata, legat de o invoire, seful tau stie ca in cele mai multe cazuri, nu este vorba despre o urgenta. Iti lasa senzatia ca l-ai “pacalit”, pentru a evita atmosfera ostila in cadrul echipei, mai ales daca aceste cazuri nu se intampla frecvent. In acelasi timp, fiind cooperant atunci cand ai avut nevoie si tu te poti simti “obligat” sa fii dedicat companiei, intr-o situatie speciala.
Stiu cand ar trebui sa avansezi sau sa schimbi postul
Chiar daca seful tau iti spune ca esti potrivit pentru postul pe care il ocupi, ca este mare nevoie de serviciile tale, nu inseamna ca la un moment dat, nu poate considera ca ai intrat in rutina. Nu iti poate spune ca este momentul sa faci o schimbare sau sa-ti depasesti atributiile, pana cand compania nu iti poate oferi aceasta sansa de promovare.
Si ei raspund in fata unor sefi
La prima vedere, ai crede ca seful tau are autoritate deplina, mai ales atunci cand iti traseaza sarcini. Adevarul este ca, la randul sau, acesta trebuie sa raspunda in fata unor sefi. Atunci cand simti ca seful tau nu are coerenta in cazul cerintelor fata de tine sau a masurilor luate, este posibil ca acestea sa fie dictate de catre ceilalti sefi ierarhici.
Isi doreste sa fie simpatizat
Chiar daca afiseaza o atitudine formala si profesionala fata de subalterni, isi doreste sa fie placut de catre membrii echipei. Daca incerci sa-l intelegi, poti ajunge sa-l simpatizezi pe seful tau, fara a avea un comportament lingusitor. Oricum l-ai percepe, diplomatia este foarte importanta in relationarea cu seful. Nu trebuie sa lasi sa se vada tot ceea ce gandesti.
sursa foto: Telegraph
1 Comment
Lasă un răspuns
Anulează răspunsul
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
socol adriana
februarie 18, 2016 la 3:25 pm
Interesant ,nu stiam!